37723
Tennis

Murray verslagen - 'Dacht even dat het payback-time was'

'Droomstart' voor Djokovic

Novak Djokovic na zijn zege op Andy Murray.

Novak Djokovic na zijn zege op Andy Murray.

Novak Djokovic heeft de eerste grote confrontatie met Andy Murray in 2017 gewonnen. De Serviër, die afgelopen najaar zijn leidende positie op de wereldranglijst moest afstaan aan de Schot, was in een zinderende finale van het ATP-toernooi van Doha na een kleine drie uur te sterk: 6-3 5-7 6-4.

Novak Djokovic na zijn zege op Andy Murray.

Novak Djokovic na zijn zege op Andy Murray.

Titelverdediger Djokovic won de eerste set met 6-3 en pakte de break in de zevende game van de tweede set, maar zag Murray terugbreken naar 5-5. De nummer 1 van de wereld trok de set vervolgens naar zich toe. In de derde set viel de break opnieuw in de zevende game, ook weer voor Djokovic. Murray hield zijn volgende opslagbeurt (5-4), maar zag daarna Djokovic de partij uitserveren.

Schrik

"Dit is absoluut een van de beste manieren om het jaar te beginnen", zei Djokovic bij Eurosport, nadat hij Murray op diens eerste nederlaag op de ATP Tour na 28 overwinningen had getrakteerd. De Serviër had even schrik nadat hij in de tweede set een veilige voorsprong had verspeeld. "Ik dacht even dat het 'payback time' was na vrijdag." Toen was Djokovic tegen de Spanjaard Fernando Verdasco dicht bij uitschakeling maar ontsnapte hij.

"Het bleef nu oppassen tot de laatste bal, je weet het nooit bij Andy. Het was een fysiek gevecht. We zullen allebei even tijd nodig hebben om hiervan te herstellen. Maar om hier van mijn grote rivaal te winnen, dat is een droomstart. Zeker omdat ik de laatste maanden van het afgelopen jaar niet met heel veel vertrouwen op de baan stond."