Nieuws/Sport
37740
Sport

'Reading hoeft zich niet te schamen'

Stam: 'Geen tijd om te zwaaien'

Jaap Stam.

Jaap Stam.

Jaap Stam werd bij zijn terugkeer op Old Trafford zaterdagmiddag luidkeels toegezongen door de fans van Manchester United, maar de huidige coach van Reading kon de waardering van zijn oude supporters niet beantwoorden.

Jaap Stam.

Jaap Stam.

"Natuurlijk hoorde ik ze zingen", zei Stam, die met zijn club een 4-0 nederlaag leed en is uitgeschakeld in de FA Cup. "En ik hou van de fans, maar ik kan tijdens de wedstrijd niet terug gaan staan zwaaien. Ik ben met mijn elftal bezig en had al mijn energie nodig om de spelers van aanwijzingen te voorzien. Maar door al dat lawaai kon ik ze maar moeilijk bereiken."

Afgestraft

Dat bleek vooral in de beginfase, toen Reading door United werd overrompeld. "Tegen dit soort clubs moet je vanaf het begin af aan scherp zijn", wist Stam. "En dat waren we niet, dan duurt het even voordat je in de wedstrijd komt. Maar United strafte dat gelijk af." Door snelle goals van Wayne Rooney en Anthony Martial keken de bezoekers na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan, en die schade kon de Championship-club niet meer repareren.

"Dit soort wedstrijden zijn geweldige ervaringen die mijn spelers opdoen", aldus Stam. "Niet alleen winnen is een goede ervaring, ook verliezen kan daar voor zorgen. Iedereen wil op dit podium spelen, maar er zit natuurlijk wel een groot verschil in kwaliteit tussen ons elftal en dat van United. We hoeven ons ook niet te schamen vandaag voor het resultaat, iedereen heeft keihard gewerkt."