Nieuws/Sport
37750
Sport

Nieuw hoofdstuk in 'Valencia-soap'

Jesus Garcia Pitarch.

Jesus Garcia Pitarch.

De crisis bij Valencia houdt aan. Nadat vorige week coach Cesare Prandelli ontslag had genomen, stapte zaterdag ook technisch directeur Jesus Garcia Pitarch op.

Jesus Garcia Pitarch.

Jesus Garcia Pitarch.

Pitarch had vorige week al zijn ontslag ingediend, maar dat werd toen geweigerd door voorzitter Layhoon Chan. "Jesus Garcia Pitarch heeft zijn functie neergelegd. Hoofd opleidingen José Ramon Alesanco neemt zijn taken op interim-basis over", liet de club weten. "Zijn eerste opdracht is in deze transferperiode op zoek te gaan naar versterking, in samenspraak met coach Salvador 'Voro' Gonzalez."

Valencia is met zes landstitels een van de succesvolste voetbalclubs van Spanje. De club bereikte twee keer de finale van de Champions League; in 2000 en 2001. De laatste jaren gaat het een stuk minder. Op dit moment staat Valencia zeventiende. Sinds het vertrek van Unai Emery in 2012 had de club al acht verschillende coaches onder contract. De Italiaan Prandelli hield het drie maanden vol. Hij vond dat clubeigenaar Peter Lim beloften had gebroken over het aantrekken van nieuwe spelers in de winterstop.