Nieuws/Sport
378395
Sport

Maher naar Osmanlispor

Adam Maher staat voor een overgang naar Osmanlispor.

Adam Maher staat voor een overgang naar Osmanlispor.

Adam Maher vervolgt zijn carrière bij het Turkse Osmanlispor. De middenvelder van PSV heeft de medisch keuring woensdagmiddag met succes doorlopen en de clubs zijn er helemaal uit.

Adam Maher staat voor een overgang naar Osmanlispor.

Adam Maher staat voor een overgang naar Osmanlispor.

De middenvelder, die bij PSV in een perspectiefloze situatie was terechtgekomen, reisde dinsdag met zijn zaakwaarnemer Sigi Lens naar de Turkse hoofdstad voor afrondende onderhandelingen over een huurcontract van één jaar. Op het allerlaatste moment meldden zich gisteren ook AS Roma en Swansea City nog voor Maher, maar de middenvelder heeft gekozen voor het Turkse avontuur.

Europa League

Osmanlispor is afgelopen seizoen in het allereerste jaar op het hoogste niveau in Turkije vijfde geworden en is dit seizoen doorgedrongen tot de groepsfase van de Europa League. De club bestaat sinds 2013 en is een voortzetting van Ankaraspor.

Enthousiasme

Maher is drie seizoenen geleden voor 8 miljoen euro door PSV overgenomen van AZ en werd gezien als een grote belofte voor de toekomst. Diens komst naar Eindhoven riep een vergelijkbaar enthousiasme op als de transfer van Hakim Ziyech naar Ajax deze week. Maher was twee seizoenen lang basisspeler bij PSV, maar raakte afgelopen seizoen na de winterstop sportief op een zijspoor. Door de komst van Siem de Jong en Bart Ramselaar deze zomer was het sportieve perspectief van Maher bij PSV minimaal, zodat de verhuizing naar Turkije hem de kans geeft om zijn carrière weer op gang te brengen.

Locadia

PSV gaat op de laatste dag van de transfermijn niet meer de markt op voor een vervanger van Jürgen Locadia, die twee maanden aan de kant staat door een liesblessure. "Dat kunnen we opvangen binnen onze selectie”, aldus trainer Phillip Cocu. "Siem de Jong en Steven Bergwijn kunnen ook in de spits spelen, terwijl we ook voldoende opties hebben voor de flanken.” Ondanks de blessure van Locadia mag Florian Jozefzoon – evenals Simon Poulsen – op de laatste dag van de transfertermijn nog vertrekken.

PSV rekent er inmiddels op dat Jetro Willems en Luciano Narsingh zullen blijven en wil direct na 1 september werk maken van de beoogde verlenging van hun na dit seizoen aflopende contracten.

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de eredivisie.