Nieuws/Sport
378750
Sport

Blind rekent op 'voortrekkersrol' Sneijder

Wesley Sneijder in het shirt van Oranje

Wesley Sneijder in het shirt van Oranje

Danny Blind rekent erop dat Wesley Sneijder een 'voortrekkersrol' zal vervullen bij Oranje, ongeacht of de ervaren middenvelder wel of niet een basisplaats heeft. Volgens de bondscoach zitten hij en de geboren Utrechter wat dat betreft op één lijn.

Wesley Sneijder in het shirt van Oranje

Wesley Sneijder in het shirt van Oranje

"Ik verwacht van hem een voortrekkersrol", aldus Blind tijdens de persconferentie van dinsdag. "Hij is de meest ervaren speler. Ik verwacht dat hij met spelers praat, de scherpte opwekt en bewaakt. Dat heb ik ook besproken, vrijdag toen ik hem belde. Dat zag hij zelf ook zo, daar was hij heel gemotiveerd in."

"Ik heb Wesley vrijdag daarover gesproken", geeft de bondscoach aan. "We zaten op één lijn. In een sms bevestigde hij dat ik op hem kan rekenen op dat vlak." Volgens de keuzeheer maakt de 32-jarige Sneijder een prima indruk. "Ik heb een goede Sneijder gezien op de training. Fit, gedreven. Dat verwacht ik ook als hij speelt. En wanneer hij niet speelt, moet hij ook zijn rol vervullen."

Tijdperk zonder Zlatan

Het Nederlands elftal treft volgende week dinsdag Zweden, dat in deze interlandperiode begint aan het tijdperk zonder Zlatan Ibrahimovic. De spits stopte na het afgelopen EK als international. Bovendien is er met Janne Andersson een nieuwe bondscoach. Hoewel Blind zich heeft verdiept in die trainer en zijn manier van werken, weet hij niet zeker wat hij kan verwachten.

"Je probeert een lijn te ontdekken en ik probeer ook vast te houden aan wat ik live heb gezien in Frankrijk", zegt hij. "Maar zeker weet je het nooit. Zij spelen de komende dagen geen wedstrijd meer en zitten in trainingskamp. Maar we proberen zo goed mogelijk in beeld te krijgen hoe dat elftal eruit kan zien."