Sport/Tennis
378832
Tennis

Djokovic te sterk voor Janowicz

Novak Djokovic

Novak Djokovic

NEW YORK - Novak Djokovic heeft de tweede ronde bereikt van de US Open. De titelverdediger schakelde Jerzy Janowicz uit in vier sets: 6-3 5-7 6-2 6-1.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

De overwinning is een opsteker voor de Serviër, die de afgelopen weken last had van zijn linkerpols. Daardoor moest hij zich afmelden voor het ATP-toernooi van Cincinnati. Ook de Olympische Spelen liepen voor Djokovic uit op een teleurstelling, omdat hij zowel in het enkel- als dubbelspel vroeg strandde.

Djokovic haalde in de eerste set zijn begeleiders de baan op vanwege klachten aan zijn rechter onderarm. In de rest van de partij viel op zijn gezicht een pijnlijke grimas te zien na een krachtige forehandslag, terwijl zijn opslag slechts zelden op vertrouwd niveau was.

"Het is alleen preventief, het gaat verder goed", zei de nummer één van de wereld. "Elke dag levert ons een paar uitdagingen op die we moeten accepteren en overwinnen. Na alle ongemakken van de afgelopen weken ben ik gewoon blij met deze overwinning."

Phil Collins

De avondsessie in New York was geopend door Phil Collins, de Britse zanger die met een kort optreden het nieuwe dak van het Arthur Ashe Stadium inwijdde. "Het is moeilijk om na Phil Collins de show te stelen", lachte Djokovic na zijn partij. "Maar de avondsessies bij de US Open zijn de mooiste die onze sport kent."

Ook Milos Raonic is doorgedrongen tot de tweede ronde. De als vijfde geplaatste Canadees won met 7-5 6-3 6-4 van Dustin Brown.

Bekijk hier de uitslagen en het programma op de US Open.