Nieuws/Sport
378872
Sport

Locadia valt uit - Rood Bacuna

Juninho Bacuna krijgt rood en kan gaan douchen.

Juninho Bacuna krijgt rood en kan gaan douchen.

Juninho Bacuna solliciteerde in het duel met PSV een half uur naar een rode kaart en kreeg die uiteindelijk ook van arbiter Bas Nijhuis. De verdediger van FC Groningen bleef maar overtredingen én aanmerkingen op de leiding maken.

Juninho Bacuna krijgt rood en kan gaan douchen.

Juninho Bacuna krijgt rood en kan gaan douchen.

Bacuna liep na 12 minuten tegen zijn eerste gele kaart op nadat hij Nijhuis duidelijk maakt het niet eens te zijn met diens beslissing. Na nog wat overtredingen en gemopper was de arbiter het na een half uur zat. Een overtreding op Luciano Narsingh en het gedrag dat daarop volgde, leverde een tweede hele kaart op. Luid scheldend ging Bacuna vervolgens van het veld.

 

Groningen-trainer Ernst Faber liet Etiënne Reijnen op dat moment al een tijdje warm lopen, maar wisselde dus te laat. Na de rode kaart kwam Reijnen alsnog in het veld voor Oussama Idrissi.

Jürgen Locadia

Voor Jürgen Locadia zat het treffen met FC Groningen van zondagmiddag er toen al op. De aanvaller moest na het nemen van een vrije trap geblesseerd van het veld.

 

Locadia, opgeroepen voor Jong Oranje, kreeg de kans op van de rand van de 16 meter een vrije trap te nemen. Dat deed bij voluit, waarbij het in zijn lies schoot. Gaston Pereiro kwam als zijn vervanger binnen de lijnen.

PSV- FC Groningen begon om 12:30 uur

Volg hier alle duels van zondagmiddag op de voet middels onze livewidget.