Sport/Tennis
378910
Tennis

Olympisch kampioene Puig al klaar op US Open

Monica Puig

Monica Puig

NEW YORK - Voor olympisch tenniskampioene Monica Puig zit de US Open er al na één dag op. De Puerto Ricaanse verloor maandag in de eerste ronde van de Chinese Zheng Saisai: 4-6 2-6.

Monica Puig

Monica Puig

Puig had met haar winst in Rio op de Duitse Angelique Kerber haar vaderland het eerst olympische goud ooit bezorgd. "Ik voelde veel druk, de verwachtingen waren hoog. Het is moeilijk een toernooi te beginnen na zo'n groot succes", vertelde ze na haar tegenvallende optreden in New York. Realistisch was ze ook. "Ik moet gewoon nog veel leren en ga weer hard werken om mezelf te verbeteren." Voor de 23-jarige Puig was het haar vierde optreden op de US Open. Pas één keer bereikte ze de tweede ronde.

Madison Keys

De Amerikaanse Madison Keys heeft de tweede ronde bereikt van de US Open. De nummer acht van de plaatsingslijst versloeg haar landgenote Alison Riske in drie sets: 4-6 7-6 (5) 6-2. De partij eindigde pas om tien voor twee lokale tijd. Nooit eerder waren vrouwen op de US Open zo laat klaar.

 

Riske was op 5-4 in de tiebreak van de tweede set met twee opslagbeurten voor de boeg dichtbij de winst, maar Keys maakte drie punten op rij en pakte daarna ook de derde set. In de volgende ronde treft ze opnieuw een landgenote: Kayla Day.