Nieuws/Sport
378912
Sport

Internationals ondertekenden brief om teammanager te behouden

Spelers Oranje in bres voor Jorritsma

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

KATWIJK - De spelers van Oranje zijn een week voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden nog steeds ontstemd over de KNVB-beslissing per 1 september afscheid te nemen van teammanager Hans Jorritsma.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

,,Zijn vertrek vind ik bijzonder jammer”, zei Wesley Sneijder met veel gevoel voor understatement. ,,Hans is altijd van heel grote waarde geweest voor onze groep.”

Steven Berghuis

De internationals ondertekenden tijdens de vorige interlandperiode in juni zelfs een brief om Jorritsma voor Oranje te behouden. ,,Ik denk dat de bondscoach het initiatief heeft genomen”, zei Steven Berghuis na de training in Katwijk. ,,Ik weet het niet zeker, want ik was er net bij en kende Hans nog niet zo lang. Maar vanaf het eerste moment heeft hij alles perfect voor me geregeld”, aldus de Feyenoorder.

Georginio Wijnaldum

,,Iedereen die er was, zette zijn handtekening. Dat er niks mee wordt gedaan … Tja, daar heb je ook mee te maken”, zei Georginio Wijnaldum. ,,Het is voor mij moeilijk om er iets over te zeggen, omdat ik niet weet hoe het precies is gegaan tussen de KNVB en Hans. Maar één ding is zeker: wij kunnen heel goed met hem samenwerken. Sinds ik bij het Nederlandse elftal ben, heeft Hans altijd voor de ideale voorwaarden gezorgd om te kunnen presteren. In de voetballerij maak je veel dingen mee die niet leuk zijn. En dit is er een van”, aldus de middenvelder van Oranje.

,,Iedereen bij Oranje kan goed met hem opschieten. Hij kijkt naar iedereen om en regelt alles. Het is zo jammer dat hij weggaat, omdat hij nog door kán en wil. Dat maakt het nog erger. De KNVB zal er zijn redenen wel voor hebben”, vervolgde Wijnaldum.

Hoe langer het onderwerp ter sprake komt, hoe bozer Sneijder wordt. ,,Ik snap het niet. Hans is iemand die altijd zijn hele ziel en zaligheid in Oranje stopte en voor zowel de spelers als de technische staf alles tot in de puntjes toe regelde. En dan alleen omdat hij 67 is. Leeftijd is maar een getal, ja.” Lachend: ,,Je ziet het aan mij. Ik ben 32 en sta hier nog steeds.”

Rond de eerste training ging het vooral over randzaken: Bert van Oostveen, Dick Adocaat, Ruud Gullit en dus Jorritsma. Ron Vlaar trainde apart van de groep, terwijl Kenny Tete geblesseerd uitstapte.