Sport/Tennis
378918
Tennis

Haase meteen uitgeschakeld op US Open

Robin Haase

Robin Haase

NEW YORK - Robin Haase is al uitgeschakeld op de US Open. De Hagenaar verloor in vijf sets van de Australiër James Duckworth: 4-6 7-5 6-3 4-6 6-3.

Robin Haase

Robin Haase

Duckworth (24) is met een wildcard toegelaten tot de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Haase nam het nog nooit eerder op tegen de nummer 199 van de wereld. Zelf staat de Hagenaar 64e op de mondiale ranking.

Op het hardcourt van New York leek Duckworth een goede tegenstander om in het toernooi te groeien. Haase pakte de eerste set na een break in de zevende game. Ook in de tweede set was de eerste break voor Haase, maar verloor de Hagenaar twee keer zijn opslag. Vroeg opslagverlies van Haase leidde tot een achterstand in sets (1-2) maar Haase herpakte zich waarna de vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin startte Haase met een vroege break tegen waarna het na 3 uur en 8 minuten gebeurd was voor de Nederlander.

Kiki Bertens

Haase was de eerste Nederlander die in actie kwam op het Amerikaanse grandslamtoernooi. Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn de Nederlandse deelneemsters bij de vrouwen.

Bekijk hier de uitslagen en het programma op de US Open.