Nieuws/Sport
378919
Sport

Inmiddels was er contact met Overmars

Brands ziet trend bij Ajax

Marcel Brands (l) en Marc Overmars.

Marcel Brands (l) en Marc Overmars.

Behalve bij Bart Ramselaar en Luuk de Jong heeft Ajax in het recente verleden vaker geprobeerd op het laatste moment nog een spaak in het wiel te steken als PSV vrijwel rond was met een speler. Dat beweert Marcel Brands, technisch manager van PSV.

Marcel Brands (l) en Marc Overmars.

Marcel Brands (l) en Marc Overmars.

Die zorgde gisteren voor commotie met een venijnige uithaal richting Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax. „Het kan een keer gebeuren dat je allebei dezelfde speler wil. Maar het is nu al meerdere keren voorgekomen, zeker een keer of vier, vijf, dat vlak voordat een speler bij ons tekent Overmars namens Ajax naar die speler of naar zijn zaakwaarnemer belt. Ik weet niet waarom ze dat doen. Dat moet je Ajax vragen, maar het is niet mijn stijl. Ik vind het heel vreemd. Ik heb me toch ook niet ineens voor Ziyech gemeld, omdat Ajax ermee bezig was”, aldus Brands.

'Hoogst verbaasd'

In Amsterdam is de uithaal van Brands helemaal verkeerd gevallen. Overmars laat weten dat de aantijgingen van Brands absolute onzin zijn en is ontstemd over de manier waarop Brands zijn kritiek heeft geuit. „Ik was hoogst verbaasd toen ik het hoorde. Als Marcel iets niet aanstaat dan kan hij mij gewoon bellen, dat hoeft niet via de media. Erg vervelend dit.”

Overmars erkent dat Ajax ook interesse had in Ramselaar, maar niet concreet heeft doorgezet omdat de Amsterdammers op dat moment voldoende middenvelders hadden. Luuk de Jong is volgens Ajax nooit rechtstreeks benaderd door Overmars, die de afgelopen periode wel contact heeft gehad met zijn broer Siem de Jong (over doelman Tim Krul) en met Louis Laros, de zaakwaarnemer van de gebroeders De Jong. Van concrete interesse in Luuk de Jong is volgens Overmars geen sprake geweest.

Brands en Overmars hebben inmiddels contact gehad met elkaar.