Nieuws/Sport
378929
Sport

Hakim Ziyech: 'Ik ben nu al trots'

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Alleen de medische keuring deze ochtend scheidt Hakim Ziyech nog van Ajax. De sterspeler van FC Twente tekent bij goed gevolg een contract tot de zomer van 2021 en dat doet hem goed.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

"Ik ben nu al trots op de volgende stap in mijn carrière, ik wil mooie dingen gaan bereiken’’, aldus de 23-jarige voetballer van het jaar in Marokko.

11 miljoen

Ajax had zondag het eerste bod van 8 miljoen euro al verhoogd naar 9 miljoen. In de ogen van FC Twente lang niet genoeg. Maar richting de 14 of 15 miljoen wensten Overmars en de andere beleidsbepalers in de ArenA onder geen beding te gaan. Aan het eind van de dag zat Ajax op 10,5 miljoen euro en was FC Twente gezakt naar 11,5 miljoen euro. Het bood een mooi inkijkje in de besprekingen tussen twee clubs, die uiteindelijk in de late avond nog een miljoentje moesten oplossen.

SC Heerenveen

Dat FC Twente met alle geweld wilde vasthouden aan een bedrag van 11,5 miljoen euro was deels begrijpelijk, aangezien zo'n 40% van het totale bedrag wegvloeit naar het kamp-Ziyech en zijn oude club SC Heerenveen. De club uit Enschede voelde zich gedwongen zeker 8 miljoen over te houden aan de transfer, om zo de beloofde garantstelling van een groep investeerders niet aan te hoeven spreken.