Sport

Smaakmaker Eredivisie kan voor vijf jaar tekenen in Amsterdam

Transfer Ziyech vandaag naar climax

Door Van onze Telesportredactie

Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech.

ANP PRO SHOTS

Ajax en FC Twente gaan maandagochtend rond de tafel om de transfer van Hakim Ziyech rond te maken. De speler kan voor vijf seizoenen tekenen in de ArenA, maar voordat hij over zijn salaris gaat praten moeten eerst de clubs eruit komen.

Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech.

ANP PRO SHOTS

Ziyech heeft eerder gezien hoe Fenerbahçe hem een miljoenencontract voorlegde en vervolgens strandde in de onderhandelingen met de leiding van Twente. Bij Ajax weet men dat het eerste bod van 8 miljoen euro moet worden opgeschroefd, maar de vraagprijs van meer dan 14 miljoen lijken de tukkers uit hun hoofd te kunnen zetten.

Premier League-clubs

Er zijn weinig clubs in Europa die dat bedrag op tafel willen leggen. Zelfs Fenerbahçe was daartoe niet in staat. Twee degradatiekandidaten in de Engelse Premier League willen wel ver gaan, maar Ziyech wil zelf naar Ajax.

Het betekent dat Ajax en FC Twente eruit móeten komen. Gaat zijn huidige werkgever dwars liggen, dan zit men in Enschede met een levensgroot probleem. Ziyech heeft zich tot de dag van vandaag volledig in dienst van de club gesteld en geen onvertogen woord over zijn situatie losgelaten, maar hij kan nu niet langer in de Grolsch Veste worden vastgehouden.

Hoger plan

Tegelijkertijd heeft Ajax richting de speler én richting de eigen aanhang A gezegd en moet het nu ook B zeggen. De supporters rekenen massaal op de komst van de meest creatieve speler van de Eredivisie, die het spel van Ajax naar een hoger plan moet tillen.

De speler gelooft in de voetbalvisie van trainer Peter Bosz en verwacht zich onder de oud-international te kunnen doorontwikkelen. Alle partijen hebben in het weekeinde rond de tafel gezeten en dat is uiterst positief verlopen. Maar zo verliepen ook de gesprekken met Fenerbahçe en dus moet er maandag een stevige financiële knoop worden doorgehakt.

Lees meer over