Nieuws/Sport
379323
Sport

Herlings verstevigt WK-leiding in Assen

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

ASSEN - Jeffrey Herlings heeft succesvol aan ‘damage control’ gedaan op het circuit van Assen dat met 1300 landingen zand in een motorcrossbaan is veranderd. De tweevoudig wereldkampioen eindigde als tweede in de eerste manche van de MX2-wedstrijd met 250cc-motoren, maar uiteindelijk mocht Brabander zich toch een beetje winnaar wanen. De leider in de wereldtitelstrijd zag zijn naaste concurrenten Jeremy Seewer (Zwi), Benoit Paturel (Fra) en Max Anstie (GBr) achter hem eindigen door valpartijen, waardoor ‘the Bullet’ zijn voorsprong in het WK vergrootte.

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

Jeffrey Herlings op archiefbeeld

De verrassende Amerikaanse winnaar Thomas Covington viel voor Herlings die ook tweemaal even van zijn KTM viel, niet meer te achterhalen. Na zijn motorpech in de kwalificatiewedstrijd op zaterdag moest Herlings vanaf de ongunstige buitenkant van de startrij beginnen, waardoor hij meer meters moest afleggen naar de eerste bocht.

Evenals Herlings reed ook Brian Bogers (19) uit Eindhoven een indrukwekkende inhaalrace. Hij was bij de start van zijn KTM-fiets gevallen, maar vanuit de achterhoede werkte hij op naar het podium, vlak achter de WK-leider. Lars van Berkel deed met zijn vierde plaats eveneens van zich spreken op de piste die door regenval in de ochtend in een modderpoel met diepe sporen was verworden.

MXGP Assen. Uitslag MX2, eerste manche: 1. Covington (VSt) Husqvarna, 2. Herlings (Ned) KTM op 21,780, 3. Bogers (Ned) KTM 22,221, 4. Van Berkel (Ned) Husqvarna 42,129, 9. Vaessen (Ned) Suzuki 1.21,887. Concurrenten Herlings: 8. Anstie (GBr) Husqvarna 1.03,254, 15. Seewer (Zwi) Suzuki 2.00,600.