Sport/Darts
380310158
Darts

Barney sneuvelt opnieuw snel in Barnsley

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

BARNSLEY - Raymond van Barneveld is ook tijdens Players Championship 20 niet verder gekomen dan de tweede ronde.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

De Hagenaar won in de eerste ronde nog wel van landgenoot Vincent van der Meer (6-5), maar zag de deur daarna dichtgegooid worden door Rob Cross.

De wereldkampioen van 2018 was met 6-4 te sterk voor Van Barneveld, zodat net als dinsdag de laatste 32 een brug te ver was voor de Nederlander. Die zag dat ook Benito van de Pas (6-1 tegen Ryan Searle) en Mike van Duivenbode (6-5 tegen Devon Petersen) sneuvelden in hun eerste partij.

Jeffrey de Zwaan toonde wel vorm. Hij won achtereenvolgens van Arron Monk (6-4), Boris Koltsov (6-2), Jonny Clayton (6-2) en verloor in de achtste finale van Peter Wright: 6-1. Ook Jelle Klaasen (6-0 tegen Kevin Burness, 6-1 tegen Kirk Shepherd en 6-3 tegen Bradley Brooks) bereikte de laatste zestien, maar verloor daarin van Petersen. Jermaine Wattimena won met 6-4 van Tytus Kanik, maar ging vervolgens ten onder tegen Joe Cullen: 6-5.

Dirk van Duijvenbode won met 6-2 van Kyle Anderson, maar verloor daarna van Gerwyn Price. Jan Dekker deed het goed door Stephen Bunting (6-3) en Mensur Suljovic (6-2) te verslaan. Christian Kist stuntte door Gary Anderson (6-4) en Dave Chisnall (6-5) uit te schakelen. In hun onderlinge duel in de achtste finale was Dekker met 6-3 te sterk. De darter uit Emmen was de Nederlander die het het langste vol hield, maar ook hij moest in de kwartfinale capituleren voor Wright: 6-2.