Nieuws/Sport

<p><em>Amsterdammers huren doelman voor jaar van Newcastle United</em></p>

Ajax heeft Tim Krul binnen

Tim Krul.
1 / 2

Tim Krul.

HOLLANDSE HOOGTE

Tim Krul (28) speelt dit seizoen definitief op huurbasis voor Ajax. De Amsterdammers bereikten in de aanloop naar het uitduel met FK Rostov van woensdagavond overeenstemming met Newcastle United over de overstap van de doelman. Hij volgt in de Amsterdam ArenA de naar FC Barcelona vertrekkende Jasper Cillessen op.

Tim Krul.
1 / 2

Tim Krul.

HOLLANDSE HOOGTE

Op zijn beurt kwam Krul een contractverlenging van een jaar overeen met de Magpies, tot de zomer van 2018. Dat was een voorwaarde voor de Engelsen, omdat de Hagenaar anders volgend jaar transfervrij St. James’ Park zou uitlopen.

Bij Ajax hoopt Krul, die volledig is hersteld van zijn kruisbandblessure en na de interlandweek in september wedstrijdfit is, zijn plaats in Oranje te heroveren.

Eredivisiedebuut

Door de verhuur aan Ajax staat Krul op 28-jarige leeftijd voor zijn debuut in de eredivisie. De keeper vertrok als 17-jarig talent naar Engeland en kwam zodoende nooit eerder op het hoogste Nederlandse niveau uit.

Beslissing

In het Olimp-2-stadion kwam de naam van Krul de dag voor FK Rostov-Ajax niet ter sprake, omdat de afronding van de deal nog wel enkele dagen leek te gaan duren. Tijdens de persconferentie, die door het ontbreken van een Nederlands sprekende tolk volledig in het Engels en Russisch werd gehouden, passeerde wel de naam van Kruls voorganger Cillessen. "Het feit dat hij hier is, betekent dat Jasper nog Ajax-speler is. De beslissing of hij keept, heb ik al genomen, maar zal ik eerst mijn spelers vertellen”, aldus trainer Peter Bosz.

Basisplaats

De verwachting is dat de international ’gewoon’ speelt, want waarom zou Bosz hem anders meenemen? Een basisplaats zou Cillessen de kans geven zijn fout in het thuisduel recht te zetten, Ajax de groepsfase van de Champions League in te helpen en Amsterdam als held te verlaten. Nog voor het weekeinde wordt zijn definitieve vertrek (voor vijf jaar) naar FC Barcelona verwacht.

Verder had de korte persconferentie weinig om het lijf. Bertrand Traoré zei vandaag op dezelfde hitte te hopen als gisteren en Bosz speelde de rust zelve. „De druk op deze wedstrijd tegen Rostov heeft niks te maken met de nederlaag tegen Willem II. Iedereen binnen Ajax weet dat dit een heel belangrijke wedstrijd is om de groepsfase van de Champions League te bereiken.”

CHAMPIONS LEAGUE

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de Champions League.

Bekijk meer van