Sport/Wielrennen
380725255
Wielrennen

Denz wint, Fuglsang leider na door corona gedomineerde dag in Zwitserland

Nico Denz.

Nico Denz.

Moosalp - Nico Denz heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Duitser van Team DSM was de sterkste van een uitgedunde kopgroep. Jakob Fuglsang blijft leider.

Nico Denz.

Nico Denz.

Voor de tweede dag op een rij begon de rit met een flink verkleind deelnemersveld. Nadat donderdag onder andere de hele ploeg Jumbo-Visma en favoriet Adam Yates afhaakten vanwege corona, was het slagveld vrijdag nog veel groter. Liefst 30 renners stapten niet op, waarvan Alexandr Vlasov de meest in het oog springende was. De Rus leidde de wedstrijd na de etappewinst van donderdag.

Zodoende vertrok Jakob Fuglsang als leider in de wedstrijd. De Deen zag bij zijn ploeg Israel Premier-Tech ook twee coureurs wegvallen vanwege de coronaperikelen, dus moest hij de zware bergrit naar de Moosalp overleven met nog maar vier teamgenoten in dienst. Gelukkig voor hem reed er al snel een groep weg zonder voor het klassement gevaarlijke renners, wat het controleren van de koers een stuk eenvoudiger maakte.

In die kopgroep waren er vier die op de slotklim overbleven om de ritzege te grijpen. Het kwartet gunde elkaar echter het licht niet in de ogen, waardoor er nog een vijfde man kon terugkeren: Quinn Simmons. De Amerikaan trok van achteruit de sprint aan, maar bleek toch te kapot om stand te houden. Clément Champoussin sprintte hem voorbij, maar werd op de streep nog afgetroefd door Denz, zo bleek uit de finishfoto.

Fuglsang behield ondanks een late uitvalspoging van Geraint Thomas de leiding in het algemeen klassement. De Brit volgt nu op een seconde van de Deen.