Nieuws/Sport
382900
Sport

Muskens/Piek redt het net niet

Eefje Muskens (l) en Selena Piek.

Eefje Muskens (l) en Selena Piek.

Eefje Muskens en Selena Piek zijn er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het dubbelspel in het badminton. Het Nederlandse duo ging in drie sets onderuit tegen het Koreaanse tweetal Jung/Shin.

Eefje Muskens (l) en Selena Piek.

Eefje Muskens (l) en Selena Piek.

De eerste game ging met 21-13 naar het Koreaanse duo, dat in de tweede game vier matchpoints kreeg. Die werden allemaal weggewerkt en Muskens/Piek zette de stand met een 22-20 zege op 1-1.

In de derde game ging het vervolgens lang gelijk op, maar uiteindelijk bleek het Koreaanse duo, de nummer vijf van de wereld, te sterk voor de Nederlandse nummer 11 van de wereld: 21-14.

'Strijdend ten onder'

"We zijn strijdend ten onder gegaan", beaamde Piek, die eerder in Rio met Jacco Arends in de groepsfase van het gemengd dubbel werd uitgeschakeld. "Je kunt wel zeggen dat we in deze wedstrijd alles hebben gegeven wat er in ons zat. Het leek een verloren partij in de tweede game met die serie matchpoints. Normaal kom je daar niet meer van terug. Maar we hebben dat wel eens eerder gedaan. De spanning valt dan van je af en dan kun je met een tactiek van alles of niets nog verrassend ver komen."

Het wanhoopsoffensief van Piek (24) en Muskens (27) bracht het Zuid-Koreaanse koppel zichtbaar aan het twijfelen. "Ja, dat merkten wij ook. De spanning nam echt toe bij hen. We hebben één keer eerder van hen verloren, maar toen hadden we weinig kans. We mogen trots zijn op de manier waarop we ons in deze partij hebben geweerd, zeker in de slotfase van de tweede game."

Tokio 2020

Volgens Piek zit er samen met Muskens nog voldoende rek in om richting Tokio 2020 met elkaar door te gaan. "Het is nog wel afhankelijk van diverse factoren, maar we denken er allebei hetzelfde over. Over vier jaar willen we nog veel sterker voor de dag komen."

Uitslagen Olympische Spelen

Bekijk hier de uitslagen binnen alle sporten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.