Nieuws/Sport
383846
Sport

Muskens: 'Laat Bolt met rust, joh'

Usain Bolt is niet vies van een selfie.

Usain Bolt is niet vies van een selfie.

RIO DE JANEIRO - Badmintonster Eefje Muskens heeft in het olympisch dorp al heel wat gekke dingen zien gebeuren. Ze verbaast zich erover dat wereldsterren als Usain Bolt en Rafael Nadal worden belaagd door andere sporters die een selfie willen maken.

Usain Bolt is niet vies van een selfie.

Usain Bolt is niet vies van een selfie.

 "Dan denk ik: laat ze met rust joh. We zijn sporters onder elkaar, laten we elkaar gewoon respecteren. Nu zag ik hoe iemand als Bolt echt werd belaagd door 'selfiejagers'."

Muskens (27) bekent dat ze zelf ook best wel op de foto had gewild met de zesvoudig olympisch kampioen uit Jamaica. "Aan de ene kant zou ik dat best willen, maar daar zit hij natuurlijk helemaal niet op te wachten. We zijn allemaal sporters, we willen allemaal winnen, in welke discipline dan ook. Daar komen we toch voor?"

 

De badmintonster voelde tijdens haar eerste partij met Selena Piek in het vrouwendubbel de olympische kriebels in haar buik. "Ik keek tijdens de eerste set op mijn horloge en zag een hartslag van 179. Zo moe was ik nog niet. Maar dat hoort erbij. Het zou niet goed met je gaan als je op de Spelen geen spanning voelt."