Nieuws/Sport
384473
Sport

Turnsters knap naar 7e plaats

Celine Van Gerner

Celine Van Gerner

De Nederlandse turnsters hebben een indrukwekkend optreden in de finale van het olympische landentoernooi bekroond met een 7e plaats.

Celine Van Gerner

Celine Van Gerner

Het was voor het eerst dat een Nederlands team zich plaatste voor de eindstrijd. Sanne Wevers, Lieke Wevers, Eythora Thorsdottir, Vera van Pol en Céline van Gerner lieten ook dinsdagavond weer zien tot de internationale top te behoren.

Met een score van 172.447 hield Nederland thuisland Brazilië achter zich. Het goud ging naar de Amerikanen met een score van 184.897. Het zilver was voor Rusland, brons voor China.

Thorsdottir, die net als Lieke Wevers donderdag in de meerkampfinale uitkomt, verbeterde haar totaalscore uit de kwalificaties: van 57,566 naar 58,199.

Sanne Wevers, maandag finaliste op balk, deed het op dat toestel ook beter dan in de kwalificaties. Met 15,066 plaatste ze zich als vierde voor de strijd om de medailles. Dinsdag, in een opmerkelijk genoeg niet volledig gevulde Olympic Arena, kwam ze met een moeilijkere opsprong zelfs tot 15,250. Dat was opnieuw een persoonlijk record.

Simone Biles

Voor de Amerikaanse drievoudig wereldkampioene allround Simone Biles betekende de winst met het team haar eerst olympische succes. Met hun score hield Team USA de Russische turnsters meer dan acht punten achter zich. De overmacht was zo groot dat Biles als laatste turnster op het afsluitende vloer zelfs met een score van 7,591 nog de titel voor haar land had binnengehaald. Uiteraard kwam Biles met 15,800 daar ver boven en kon ze met haar teamgenotes Gabby Douglas, Aly Raisman, Laurie Hernandez en Madison Kocian een feestje bouwen.

Live Olympische Spelen

Volg hier LIVE alle sporten op de Olympische Spelen in Rio van minuut tot minuut.

Programma Olympische Spelen

Bekijk hier het volledige programma van vandaag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.