Nieuws/Sport
384483
Sport

Ramos speelt hoofdrol in eindstrijd

Real klopt Sevilla en wint Europese Super Cup

Real Madrid viert de winst van de Europese Super Cup.

Real Madrid viert de winst van de Europese Super Cup.

Real Madrid heeft dinsdagavond in Noorwegen beslag gelegd op de Europese Super Cup. Na verlenging werd Sevilla met 3-2 geklopt.

Real Madrid viert de winst van de Europese Super Cup.

Real Madrid viert de winst van de Europese Super Cup.

Real, de winnaar van de Champions League, kwam in de eerste helft op voorsprong. Marco Asensio haalde uit en scoorde op schitterende wijze van afstand. Daniel Carriço had de mogelijkheid om snel de gelijkmaker te maken, maar doelman Kiko Casilla was de reddende engel.

Toch werd de rust bij een stand van 1-1 bereikt. Een inzet van Franco Vázquez kon niet worden gekeerd door Sergio Rico. Zo stond het in de 40ste minuut weer gelijk in een wedstrijd die niet echt kon bekoren.

Ramos

Ook na rust was het allemaal weinig spectaculair. Enige opwinding was er na zeventig minuten. Real-verdediger Sergio Ramos maakte binnen het strafschopgebied een overtreding op Vitolo, waarna de scheidsrechter een penalty toekende. Invaller Yevhen Konoplyanka, hij stond pas vier minuten in het veld, benutte dit buitenkansje.

Sevilla leek de zege daarmee binnen te hebben, maar Ramos maakte zijn foutje goed. In blessuretijd kopte hij binnen op aangeven van Lucas Vázquez: 2-2. Daarmee dwong hij een verlenging af.

Tien man

In die verlenging kwam Sevilla snel met tien man te staan. Timothée Kolodziejczak kreeg zijn tweede gele kaart. Real rook de overwinning. Ramos kopte in de 98ste minuut ook raak, maar zijn treffer werd afgekeurd. Hij maakte namelijk een overtreding, voordat hij scoorde.

In de verlenging was Real constant de bovenliggende partij en De Koninklijke besliste het duel in de 118e minuut. Die treffer kon niet uitblijven. Verdediger Daniel Carvajal scoorde en bezorgde Real de eerste titel van het seizoen.

Voor Sevilla was het de derde nederlaag op rij in de finale van de Europese Super Cup. Ook in 2014 (tegen Real Madrid) en 2015 (FC Barcelona) ging het mis.