Nieuws/Sport
384487
Sport

Nummerdor & co winnen weer

Reinder Nummerdor duikt naar de bal.

Reinder Nummerdor duikt naar de bal.

Rio de Janeiro - Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst blijven op de Olympische Spelen vooralsnog winnen. In de tweede groepswedstrijd werden dit keer de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel geklopt.

Reinder Nummerdor duikt naar de bal.

Reinder Nummerdor duikt naar de bal.

In het Beach Volleyball Stadium waren Nummerdor en Varenhorst ontspon zich een spannende strijd. Er moest eebn beslissende set aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. In dat laatste bedrijf maakten de Nederlandse beachvolleyballers het onnodig spannend Zo werd een 8-5 voorsprong verspeeld. Maar de vice-wereldkampioenen schrokken op tijd wakker. Al lieten; 21-17, 19-21 en 15-9.

Nummerdor en Varenhorst rekenden eerder ook al af met de Chileense broers Marco en Esteban Grimalt. Dat ging iets makkelijker; 21-16 en 21-13.

Het verhaal van Nummerdor en Varenhorst is bekend. Hun voorbereiding verliep immers niet ideaal. Zo arriveerde Varenhorst later in Brazilië. Hij was geveld door een keelontsteking en moest eerst in Nederland uitzieken. Ook Nummerdor was niet helemaal fit, want hij kampte in de aanloop met knieklachten.

Varenhorst en Nummerdor draaien voorlopig 'lekker' warm in de groepsfase, om vervolgens in de knock-outfase hopelijk tot grote hoogte te stijgen.

Uitslagen Olympische Spelen

Bekijk hier de uitslagen binnen alle sporten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.