Nieuws/Sport
384493
Sport

Bokser Lacruz kan niet stunten in Rio

Enrico Lacruz redt het niet tegen Otgondalai Dorjnyambuu.

Enrico Lacruz redt het niet tegen Otgondalai Dorjnyambuu.

RIO DE JANEIRO - Bokser Enrico Lacruz heeft dinsdag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de achtste finales niet kunnen stunten. De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen leverde een uitstekende partij af tegen Otgondalai Dorjnyambuu uit Mongolië, de nummer zes van de plaatsingslijst.

Enrico Lacruz redt het niet tegen Otgondalai Dorjnyambuu.

Enrico Lacruz redt het niet tegen Otgondalai Dorjnyambuu.

De verdeelde jury gaf na drie enerverende ronden de tweevoudige Aziatische kampioen het voordeel van de twijfel: 2-1 (29-28 27-30 29-28).

Lacruz begon agressief en ving het openingsoffensief van zijn 28-jarige tegenstander goed op. Dankzij het bekwame voetenwerk van de jonge Nederlander kon de favoriet uit Mongolië zijn stoten niet goed plaatsen. Lacruz daarentegen kwam een paar keer flink door met snelle combinaties. Twee van de drie juryleden zagen hem in de eerste ronde als winnaar.

De Nederlandse kampioen werd in de tweede ronde in de verdediging gedrongen. Dorjnyambuu zette hem een paar keer tegen de touwen, maar Lacruz kon steeds net op tijd onder de druk vandaan boksen. Twee van de juryleden gaven deze ronde aan de Mongoliër. In de derde ronde bleven beide boksers prima aan elkaar gewaagd. Lacruz kreeg twee juryleden op zijn hand, maar moest in de eindscore toch met een nederlaag genoegen nemen, tot het nodige boegeroep onder het publiek.

Lacruz debuteerde zondag op de Olympische Spelen met een puntenzege op Lai Chu-En uit Taiwan. Dat was de eerste overwinning voor een Nederlandse bokser op olympisch niveau in 24 jaar.