Nieuws/Sport
384503
Sport

Slechte start Postma

Pieter-Jan Postma

Pieter-Jan Postma

RIO DE JANEIRO - Finnzeiler Pieter-Jan Postma is dinsdag matig begonnen aan zijn derde Olympische Spelen. De Europees kampioen kwam in Rio de Janeiro als veertiende en dertiende over de finish. Daarmee vond de 34-jarige Fries zichzelf na de eerste wedstrijddag in zijn klasse terug op de vijftiende plaats in de tussenstand.

Pieter-Jan Postma

Pieter-Jan Postma

Postma, vierde bij Londen 2012, gaf na afloop ronduit toe dat hij er meer van had verwacht. "Het was geen droomstart, nee. Woensdag gaan we echt alles beter doen, op een andere baan. We zitten er op zich prima in, maar het komt nog niet bij elkaar. Het mooie met zeilen is dat we meerdere dagen hebben, maar ik had hier meteen willen scoren. Dus dat is even slikken."

Marit Bouwmeester

Ook andere Nederlandse zeilers kwamen dinsdag op dag twee van het olympisch toernooi niet even goed uit de startblokken. Marit Bouwmeester finishte slechts als vijftiende in de derde race in de Laser Radial-klasse. Rutger van Schaardenburg schopte het in dezelfde klasse bij de mannen zelfs maar tot plaats 24.

Bouwmeester wist later op de dag in race twee wat goed te maken met een vierde plaats. In het klassement vindt ze zichzelf na twee racedagen terug op plaats vier. Van Schaardenburg eindigde als achtste in de tweede omgang en staat na twee dagen zeilen in de algemene rangschikking plaats elf.