Nieuws/Sport
384533
Sport

Braas baalt van Blink

Roel Braas (l) en Mitchell Steenman aan het werk in Rio.

Roel Braas (l) en Mitchell Steenman aan het werk in Rio.

RIO DE JANEIRO - Roeier Roel Braas wilde er dinsdag in Rio de Janeiro na de pijnlijke uitschakeling in de twee-zonder (met Mitchel Steenman) eigenlijk weinig woorden meer aan vuil maken. Maar de 29-jarige krachtpatser uit Breezand kon het toch niet laten om collega Rogier Blink even van repliek te dienen. "Ik denk dat ik hem niet vaak meer zal spreken", bromde Braas.

Roel Braas (l) en Mitchell Steenman aan het werk in Rio.

Roel Braas (l) en Mitchell Steenman aan het werk in Rio.

Blink is de vroegere bootgenoot van Steenman. Beiden wilden gezamenlijk naar Rio 2016, maar door aanhoudend blessureleed moest Blink vorig jaar zijn plaats afstaan aan Braas. Op persoonlijke titel en namens de roeibond doet de 34-jarige Groninger via internet verslag van het olympisch toernooi.

Hockeymeisjes

Na de mislukte serie op zaterdag van Braas en Steenman, die zich als team geen raad wisten met het woelige water, gaf Blink een tip aan Braas. "Ga lekker 'versaaien' op je bed in plaats van leuk doen met hockeymeisjes in de lounge."

"Een bijzondere opmerking, heel vervelend en volkomen ongegrond", sprak Braas verbolgen. "Ik lig elke dag om half acht in bed en sta om vijf uur op. Veel mensen in het olympisch dorp heb ik nog niet gezien. Ik speel soms een potje tafeltennis in de lobby of maak een praatje met anderen. Daarvan zijn op Twitter wat foto's verschenen en Blink vond het kennelijk nodig om daarover iets te schrijven. Maar ik heb wel een vrouw en kinderen thuis zitten, die mij ook heel erg missen. Die hadden de opmerking van Blink ook gezien waarna ik gelijk een telefoontje vanuit Nederland kreeg. Hij kiest daarvoor, maar leuk is anders."

Braas haastte zich om te zeggen dat hij zich door de ondoordachte uitlating van Blink en de nasleep daarvan niet had laten afleiden. "We waren gewoon niet goed genoeg om hier de finale te halen, laat staan een medaille te winnen."