Nieuws/Sport
384546
Sport

Nederlandse ruiters zesde bij eventing

Eventing Cross Country. Tim Lips en Bayro.

Eventing Cross Country. Tim Lips en Bayro.

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse ruiters hebben dinsdag naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd eventing op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na dressuur, cross en springen eindigde het team van Tim Lips, Alice Naber-Lozeman, Merel Blom en de maandag uitgevallen Theo van den Vendel op de zesde plaats. Het goud ging naar Frankrijk, Duitsland pakte zilver en Australië greep het brons.

Eventing Cross Country. Tim Lips en Bayro.

Eventing Cross Country. Tim Lips en Bayro.

Blom en Lips plaatsten zich wel voor de individuele finale later op de dag, al lijkt ook daar een medaille te hoog gegrepen. Blom maakte op haar paard Rumour Has It geen fout, maar finishte wel net buiten de tijd. Dat leverde na drie onderdelen een score op van 68.40 strafpunten en daarmee een negentiende plaats. Lips liet twee keer een balk vallen maar reed wel binnen de tijd. Hij kwalificeerde zich met een score van 82.00 als 23e voor de eindstrijd, die bestaat uit een tweede springronde.

Naber-Lozeman slaagde er op Peter Parker niet in om zich bij de 25 finalisten te scharen. Met haar score van 102.20 eindigde ze op de 32e plaats. De Duitser Michael Jung gaat voorlopig aan de leiding in de individuele wedstrijd. Hij staat met zijn paard Sam FBW op 40.90 strafpunten.