Nieuws/Sport
384578
Sport

Lichte mannen vier-zonder naar B-finale

Lichte mannen vier zonder naar B-finale.

Lichte mannen vier zonder naar B-finale.

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse lichte mannen vier-zonder heeft het dinsdag in de halve finales van het olympisch roeitoernooi niet gered. De ploeg van bondscoach Jeroen Spaans kwam in prachtige omstandigheden op het Lagoa Rodrigo de Freitas als vijfde over de finish. De eerste drie boten plaatsten zich voor de eindstrijd. Het Nederlandse kwartet lag vrijwel de hele race over 2000 meter op de vijfde plek en kwam op nummer drie Nieuw-Zeeland bijna 4 seconden tekort.

Lichte mannen vier zonder naar B-finale.

Lichte mannen vier zonder naar B-finale.

Namens Oranje kwamen Joris Pijs, Tim Heijbrock, Jort van Gennep en Bjorn van den Ende in actie. Van dit viertal heeft alleen Heijbrock enige olympische ervaring. Hij eindigde in Londen in 2012 op de zesde plaats in dezelfde discipline, toen nog met onder anderen de gebroeders Vincent en Tycho Muda als teamgenoten.

Van de lichte mannen vier-zonder mocht geen topprestatie in Rio worden verwacht. Het Nederlandse viertal eindigde dit seizoen nog niet op het podium van een grote wedstrijd. De B-finale in Rio vormt voor het kwartet van Spaans niettemin een teleurstelling.