Nieuws/Sport
384593
Sport

Braas/Steenman buiten A-finale in Rio

Mitchel Steenman en Roel Braas

Mitchel Steenman en Roel Braas

RIO DE JANEIRO - Mitchel Steenman en Roel Braas hebben dinsdag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro de A-finale van de twee-zonder niet gehaald. Het ervaren duo kwam in de eerste halve finale als vierde over de finish. De eerste drie teams plaatsten zich voor de strijd om de medailles. Het Nederlandse koppel moet genoegen nemen met een optreden in de B-finale.

Mitchel Steenman en Roel Braas

Mitchel Steenman en Roel Braas

Steenman en Braas begonnen zaterdag al moeizaam aan het toernooi. De twee voormalige krachten uit de Holland Acht wisten zich zaterdag tijdens de series geen raad met het woelige wedstrijdwater. Ze namen maandag revanche met een zege in de herkansing. In de halve finales kwam de eindsprint van Steenman en Braas, die behoudend waren begonnen, te laat. Nummer drie Frankrijk (6.26,10) bleek voor het Nederlandse tweetal (6.26,94) net niet meer te achterhalen.

Steenman en Braas behoorden vooraf tot de medaillekandidaten in Rio. Zij pakten eerder dit seizoen zilver bij twee wereldbekers en brons bij het EK. Het WK leverde vorig jaar de vierde plek op.