Nieuws/Sport
384739
Sport

Sloetjes dankt 'drilsergeant' Guidetti

Lonneke Sloetjes

Lonneke Sloetjes

Sterspeelster Lonneke Sloetjes onderscheidde zich maandag tijdens de nipte nederlaag tegen Verenigde Staten met twintig punten. Aan de verwoestende hand van de Varsseveldse werd eerst China verrast en daarna bijna opnieuw gestunt tegen de Amerikaanse wereldkampioenen.

Lonneke Sloetjes

Lonneke Sloetjes

De 25-jarige ’reuzin’ van 1,92 meter heeft zich onder bondscoach Giovanni Guidetti ontwikkeld tot een absolute wereldtopper. Niet alleen bij het Nederlands team, maar ook bij de Turkse topclub VakifBank Istanbul heeft ze met hem te maken. Voorheen ging haar rechterarm als een soort losgeslagen moker tekeer, oftewel: hard slaan zonder dat er een idee achter zat.

 

Tot tranen aan toe werd die ’lange’ uit de Achterhoek af en toe gedreven door Guidetti, die haar soms vijfhonderd keer een bal liet smashen, tot ze het goed deed. De Italiaan is immers ook niet te beroerd om wat schuttingtaal door de hal te laten galmen als het niet naar zijn zin gaat.

,,Hij heeft mij als aanvalster gevormd”, is ze nu dankbaar voor die eindeloze ’drillsessies’. ,,Door hem sla ik elke bal nu met een soort plan. Techniek is nu hetgeen waar ik me vooral op concentreer.”

Uitslagen Olympische Spelen

Bekijk hier de uitslagen binnen alle sporten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.