Nieuws/Sport
384773
Sport

Guidetti: 'Oranje nog nooit zo goed gezien'

Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti

RIO DE JANEIRO - Ondanks de nederlaag van de Nederlandse volleybalsters tegen de Verenigde Staten, stapte Giovanni Guidetti maandag met een lach van het veld in de Maracanazinho Arena. Nederland was dicht bij een sensationele zege tegen de nummer één van de wereld, maar verloor uiteindelijk in vijf sets.

Giovanni Guidetti

Giovanni Guidetti

 "In de eerste set speelden we geweldig. Zo goed heb ik ons, sinds ik bondscoach ben, nog niet gezien", aldus de Italiaanse coach.

Het spel geeft Guidetti vertrouwen voor het vervolg van het toernooi. "We kunnen concurreren met iedereen, we hebben het vandaag laten zien."

Volgens de trainer speelde het geblesseerd uitvallen van aanvoerster Maret Balkestein-Grothues een grote rol. Op dat moment leidde Oranje in sets met 2-1. "Maret speelde geweldig. Het was een schok voor de andere speelsters."

Lonneke Slöetjes

 

Lonneke Slöetjes wilde niet te lang bij de wedstrijd stilstaan. "We moeten niet te hoog gaan 'vliegen' nu. We hebben nog niets tastbaars", zei de diagonaalspeelster, die 21 punten voor haar rekening nam tegen de Verenigde Staten.

"We konden het net niet lang genoeg volhouden om het af te maken. Dat is jammer. Maar onze eerste doelstelling is de groep doorkomen."

Anne Buijs

Anne Buijs, passer-loper in het Nederlandse team, had genoten van de wedstrijd. "Het was een enorm gevecht. De Amerikanen hebben de vijfde set heel goed verdedigd. Maar we hebben een ongelooflijke wedstrijd gespeeld. We moeten het stap voor stap bekijken."

Oranje speelt woensdag de volgende wedstrijd, dan is Italië de tegenstander. Vier van de zes landen uit de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.