Nieuws/Sport
384796
Sport

Polman ergert zich aan arbitrage

Estavana Polman

Estavana Polman

Estavana Polman ergerde zich tijdens de overwinning op Argentinië groen en geel aan de arbitrage. Om de haverklap werden de Nederlandse handbalsters voor twee minuten uit het veld gestuurd.

Estavana Polman

Estavana Polman

"Je geeft een scheidsrechter niet de schuld, maar het is wel irritant", zei de 24-jarige Polman na afloop. "Ze horen erbij, we moeten het er maar mee doen. We gaan er geen energie aan verspillen. We moeten eerst naar onszelf kijken en vanuit de dekking wat meer structuur brengen in de aanval."

'Het moet beter'

Oranje zegevierde na het verlies tegen Frankrijk maandagnacht met 26-18 over de Argentijnse ploeg. "Tuurlijk, eigenlijk moeten we meer dan dertig goals maken. Het moet beter als je tegen ploegen als Zweden, Rusland of Zuid-Korea wil winnen. Gisteren hadden we een geweldige training. Het gaat straks om de kwartfinales", aldus Polman.

 

Ook Michelle Goos vindt dat het niveau omhoog moet bij de handbalvrouwen. "Het ging op en neer, vandaag. Ik kreeg in tien minuten tijd twee keer een tijdstraf. Uiteindelijk winnen we vrij ruim, maar het had meer moeten zijn. Het was te rommelig. We hebben veel te weinig gescoord tegen zo'n tegenstander."

 

Nycke Groot erkende dat Oranje de overwinning op de Argentijnse vrouwen even nodig had. "Er zat veel meer tempo in dan tegen Frankrijk. Als we ons zo blijven ontwikkelen, dan denk ik dat we de volgende wedstrijd weer beter spelen." Woensdag is Zuid-Korea de volgende opponent van de handbalsters.

Live Olympische Spelen

Volg hier LIVE alle sporten op de Olympische Spelen in Rio van minuut tot minuut.

Programma Olympische Spelen

Bekijk hier het volledige programma van vandaag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.