Sport

De Boer: 'Vertrouwen in Keizer'

Door Valentijn Driessen

Ajax-trainer Marcel Keizer.

Ajax-trainer Marcel Keizer.

Hollandse Hoogte

Na het vertrek van Peter Bosz als hoofdtrainer van Ajax opperde Ronald de Boer dat hij de promotie van Marcel Keizer van Jong Ajax naar de A-selectie zou toejuichen. „Keizer is een bekwame oefenmeester, heeft goede ideeën over voetbal, goede oefenstof en praat geen onzin over het spelletje. Ik heb vertrouwen in hem”, zei De Boer medio juni.

Ajax-trainer Marcel Keizer.

Ajax-trainer Marcel Keizer.

Hollandse Hoogte

Ajax koos voor de optie die de 47-jarige analist en oud-Ajacied voorstelde. En dus nam de onervaren Keizer het roer over. Drie maanden later staat rookie Keizer zwaar onder druk bij het dramatisch spelende Ajax na de uitschakeling in Europa en de zevende stek in de Eredivisie.

„Ik wist voor zijn aanstelling alleen niet hoe Marcel zich onder druk zou houden en hoe hij dan zou reageren”, zegt De Boer nu. „Het is logisch dat mensen momenteel van een crisis spreken. Zeker bij een topclub als Ajax. Ik heb nog steeds vertrouwen in Keizer, maar begrijp heel goed dat ze de situatie bij Ajax eventueel gaan evalueren na het duel met SC Heerenveen.”

„Overigens heb ik ook genoeg goede duels of fases gezien dat ik dacht: daar zit voldoende muziek in. Voor rust tegen ADO nog. Thuis tegen Vitesse was het gewoon slecht. Je zag dat het allemaal nog niet klopt en Keizer nog zoekende is naar de juiste formatie.”

Giovanni van Bronckhorst

Zaak blijft voor De Boer dat de clubleiding de rust bewaart. „Hoe gaan zij om met de druk van buitenaf? Ik krijg het idee dat het management van Ajax weet wat het doet en dat spelers het vertrouwen in de trainer nog niet hebben verloren. Dan is er geen reden om nu afscheid van elkaar te nemen. Kijk eens naar Giovanni van Bronckhorst. De leiding van Feyenoord bleef achter hem staan in een moeilijke fase en daarna kwamen de successen. Wel ben ik benieuwd hoe het Ajax zondag in Friesland vergaat.”

Lees meer over

Chef Voetbal