Nieuws/Sport
385069
Sport

Feyenoord-coach vreest langdurige absentie Van der Heijden

Van Bronckhorst: 'Niet de mindere van Napoli'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord verloor dinsdag ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League, maar trainer Giovanni van Bronckhorst hield aan het duel met Napoli (3-1 nederlaag) een beter gevoel over dan aan de oorwassing tegen Manchester City (0-4) van twee weken geleden.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

“Natuurlijk is het gevoel anders", vertelde de coach aan Veronica. "Je hebt in de wedstrijd gezeten, je was niet de mindere van Napoli. Door momenten worden deze wedstrijden beslist."

Een fout van Kevin Diks leidde vlak na rust de 2-0 in. "In een split second wil Kevin de bal terugspelen. Dan wordt het binnen drie minuten 2-0 en doe je jezelf tekort."

"Na de 2-0 knok je jezelf wel terug in de wedstrijd", vond Van Bronckhorst. "Je hebt de kans om 2-1 te maken uit een penalty (gemist door Jens Toornstra, red.), dat kan een kantelmoment zijn. Dan komt heel snel de 3-0. Het zijn dure missers van onze kant."

Jan-Arie van der Heijden

Jan-Arie van der Heijden raakte vlak voor het duel geblesseerd en verliet het stadion op krukken. Hij is vermoedelijk minimaal weken uit de roulatie. De verdediger kreeg last van zijn kuit tijdens de warming-up. "Ik denk dat dat ernstig is, het ziet er niet positief uit", aldus de oefenmeester. Michiel Kramer is naar verwachting wel spoedig hersteld van zijn liesblessure.