Sport/Tennis
38657
Tennis

Bertens niet blij: 'Liever in de schaduw'

Kiki Bertens (l.) met haar partner Johanna Larsson.

Kiki Bertens (l.) met haar partner Johanna Larsson.

Het gaat hard met de loopbaan van Kiki Bertens. Vorig jaar moest ze zich nog kwalificeren voor het WTA-toernooi in Hobart, deze week is ze de hoogst gekwalificeerde speelster van het evenement in de stad op het Australische eiland Tasmanië. Daarom prijkt haar foto op het affiche dat op alle straathoeken is te zien.

Kiki Bertens (l.) met haar partner Johanna Larsson.

Kiki Bertens (l.) met haar partner Johanna Larsson.

Van Bertens zelf hoeft het niet, al die aandacht. "Nee, ze is niet blij met die foto’s in de stad", zegt haar coach Raemon Sluiter. "Ze blijft liever in de schaduw, maar weet dat dit er bij hoort als het goed met je gaat."

Sluiter noemt het ’een grappige bijkomstigheid’ dat Bertens in Hobart als eerste is geplaatst. "Maar het is ook weer niet grappig dat alle ogen dan op je gericht zijn en er sprake is van hoge verwachtingen. Ach, het hoort er allemaal bij en je hoort ons niet klagen."

Klagen

Bertens heeft ook over haar eerste toernooi, vorige week in het Nieuw-Zeelandse Auckland, niet te klagen. Ze werd weliswaar in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de latere toernooiwinnares Lauren Davis, maar pakte samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson de titel in het dubbelspel.

"Het dubbelspel is ondergeschikt aan het enkelspel", zegt Sluiter. "Maar we pakken dit onderdeel wel serieus mee. Een betere training is niet denkbaar, je speel veel belangrijke punten en je oefent alles wat ook in het enkelspel van belang is. Ik vroeg gisteren toevallig nog aan Kiki wat ze liever had: De titel in het dubbelspel of bijvoorbeeld een kwartfinale in het enkelspel? Daar moest ze even over nadenken maar uiteindelijk koos ze voor die titel en dat begrijp ik wel."