Sport

Ziyech weigert in paniek te raken

Door Van onze Telesportredactie

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Hollandse Hoogte

Het is niet de vraag of, maar wanneer Hakim Ziyech deze maand vertrekt bij FC Twente. In afwachting van een toptransfer wegert de hoofdrolspeler zelf ondertussen in paniek te raken.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Hollandse Hoogte

Hoewel de transfermarkt nog een maand open is, valt die instelling zonder meer te prijzen. De Marokkaans international heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar een nieuwe club en ook FC Twente kan de inkomsten én het afschrijven van zijn salaris goed gebruiken. Toch betekent het niet dat Ziyech afwacht totdat hij kan vertrekken uit Enschede en er tot die tijd met de pet naar gooit.

Ziyech heeft na een persoonlijk topseizoen de interesse gewekt van veel clubs uit de grote voetballanden. Omdat lang werd gedacht dat FC Twente zou degraderen óf omvallen, zaten zij klaar om de oud-speler van SC Heerenveen voor een habbekrats op te halen.

Dat de tukkers toch in de eredivisie zijn gebleven en de hoofdprijs (minimaal 10 miljoen euro) vragen, heeft voor een impasse gezorgd. De interesse is er nog steeds. Alleen komen veel clubs vaak pas op het laatste moment in actie.

Ziyech (23) gaat naar eigen zeggen zo professioneel mogelijk met de hectische situatie rond zijn persoon om. De spelmaker schermde ook vorig jaar – na het ontslag van trainer Alfred Schreuder – en in de winterstop met een transfer, maar liet toen ook al zien dat hij wil wachten op de juiste club. De frêle linkspoot is een gevoelsmens, zoals hij medio 2014 ook vol overtuiging een vierjarig contract bij FC Twente verkoos boven een move naar Feyenoord. En na twee bewogen jaren in Enschede is hij inmiddels wel wat gewend, wat hectiek betreft.

Natuurlijk, Ziyech had liever begin deze zomer al een nieuwe club gevonden. Hij beseft desalniettemin dat de transfercarrousel nu begint te draaien en laat veel zaken rond zijn situatie over aan zijn zaakwaarnemer en vertrouwenspersoon Mustapha Nakhli. Het enige wat Ziyech zelf kan doen is ervoor zorgen dat hij in een blakende vorm steekt. Acterend in een vertrouwde vrije rol vanaf de rechterkant blonk Ziyech tegen Konyaspor (1-1) uit en zorgde hij na ruim een uur spelen uit een vrije trap voor de enige Twentse treffer.

Lees meer over