Sport/Wielrennen
387049949
Wielrennen

EF Education en Israel Start-Up kiezen voor andere kleuren

Opgelet! Nieuwe shirtjes in Giro d’Italia

Het nieuwe shirt van EF Education.

Het nieuwe shirt van EF Education.

Wie de komende drie weken tijdens een etappe van de Giro d’Italia in het peloton zoekt naar een renner van EF Education hoeft niet uit te kijken naar het kenmerkende roze van de Amerikaanse wielerploeg. Het team rijdt in Italië een speciaal, tijdelijk tenue rond. Dit om verwarring met de traditionele roze trui van de klassementsleider te voorkomen..

Het nieuwe shirt van EF Education.

Het nieuwe shirt van EF Education.

EF Education, met onder anderen klassementsman Hugh Carthy in de gelederen, heeft geopteerd voor een print met een vlaggenthema.

„Dit is een caleidoscopische creatie, ontworpen om te vieren dat mensen met verschillende achtergronden en landen samenkomen om een gemeenschappelijk doel na te streven”, zo luidt de verklaring.

Hoewel gekozen is voor abstracte uitvoeringen van meerdere vlaggen, komen de kleuren van Japan, Brazilië, Bangladesh en Bulgarije duidelijk naar voren.

EF Education koos vorig jaar ook al voor een alternatieve utfit. Toen gingen de Amerikanen voor een paars shirt met witte stippen, plus een eend, het logo van een skateboardmerk.

Israel Start-Up Nation

Ook Israel Start-Up Nation verschijnt zaterdag in andere kleuren aan de start in Turijn. De ploeg van kopman Dan Martin heeft blauw-wit ingeruild voor blauw-rood, met als doel een sponsor uit te lichten.