Sport/Wielrennen
38832
Wielrennen

Nederlander woedend op ploegleider Van Aert

Van der Poel noemt Belg janker

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Drie weken voor de WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles worden de messen tussen de twee topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert geslepen. Van der Poel noemde de ploegleider van zijn concurrent, Niels Albert, in een Twitter-bericht zelfs een ‘janker’.  

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Aanleiding voor deze tweet is het beklag dat Albert tegenover het Belgische persbureau Belga doet. "Het is bizar dat Mathieu’s vader Adrie meehelpt het parcours in Bieles uit te zetten”, aldus de directeur-sportief van Van Aert.

Wout van Aert en Mathieu van der Poel

Wout van Aert en Mathieu van der Poel

Albert: "Ik vind het vreemd dat Adrie deze en komende week de WK-organisatie bijstaat. Stel je voor dat Patrick Lefevere een paar keer voor het WK wielrennen om advies wordt gevraagd door de organisatie. Dat zouden de andere renners en ploegleiders toch bizar vinden. Patrick of zijn ploegleider zouden toch altijd een parcours uitstippelen dat in het voordeel is van hun renners. Wel, ik kan me nu niet van de indruk ontdoen dat Adrie dat ook in Luxemburg zal doen voor Mathieu. Zijn daar geen regels voor? Mag iedereen zomaar zijn zegje doen?”

Van der Poel reageerde via Twitter: "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen. Janker”, doelde de Nederlandse topveldrijder op de wereldtitel die Van Aert in 2014 bij de beloften behaalde.