Sport

Van der Mark: 'Ik hoor op podium thuis' 

Door Van onze Telesportredactie

Motorcoureur Michael van der Mark in actie.

Motorcoureur Michael van der Mark in actie.

ANP

Een week nadat zijn MotoGP-debuut aan zijn neus voorbij ging omdat de geblesseerde Valentino Rossi zich toch fit genoeg voelde om te racen, gaat motorcoureur Michael van der Mark komend weekeinde in Magny-Cours weer op zijn vertrouwde Yamaha-superbike zitten.

Motorcoureur Michael van der Mark in actie.

Motorcoureur Michael van der Mark in actie.

ANP

"Ik kan niet wachten", zei de Rotterdammer die een MotoGP-test van Yamaha in het vooruitzicht heeft maar zich nu concentreert op zijn 'vaste baan' in het WK Superbike. Na zijn tweede plaats in de vorige race in Portugal is hij extra gemotiveerd.

"De baan op Magny-Cours vind ik erg leuk en ik denk dat het goed past bij de karakteristieken van de R1. Portimao was een goed weekend. Het was geweldig om mijn eerste Yamaha-podium te scoren. Dat is wel het minste dat het team en Yamaha verdienen na al hun harde werk gedurende dit seizoen. Een dergelijk resultaat geeft vertrouwen. Je weet dat je op het podium thuishoort. Na alles wat er de afgelopen periode is gebeurd, kijk ik uit naar de terugkeer op Magny-Cours en zoals altijd ga ik alles geven." 

Het Honda-team waarvoor Van der Mark in de voorgaande seizoenen uitkwam en dat door het Nederlandse Ten Kate Racing uit Nieuwleusen wordt gerund, mist op het Franse circuit de Duitse coureur Stefan Bradl. Hij ontbreekt vanwege een operatie aan zijn hand als gevolg van een crash in de vorige race in Portimão. Hij wordt vervangen door de Amerikaan Jack Gagne die eerder inviel in Laguna Seca en teamgenoot wordt van de Italiaan Davide Giugliano die eveneens een oproepkracht is.

Lees meer over