Sport

Voormalig trainer van Ajax breekt lans voor huidige trainer

Van Gaal: 'Geef Keizer de tijd'

Door Van onze Telesportredactie

Marcel Keizer, trainer-coach van Ajax

Marcel Keizer, trainer-coach van Ajax

Rene Bouwman

Louis van Gaal heeft een lans gebroken voor Ajax-trainer Marcel Keizer.

Marcel Keizer, trainer-coach van Ajax

Marcel Keizer, trainer-coach van Ajax

Rene Bouwman

"Ajax heeft gewoon een heel goede trainer", zei Van Gaal bij Ziggo Sport over Keizer, die bezig is aan een moeilijk begin bij de Amsterdamse club. Ajax is Europees al uitgeschakeld en staat na zes speelrondes slechts zevende in de Eredivisie. 

Lees ook:

- Bijzondere ontmoeting Van Gaal en Robben

Van Gaal trok een vergelijking met zijn eigen start als hoofdtrainer van Ajax. Hij nam in september 1991 op 40-jarige leeftijd het roer als trainer over van Leo Beenhakker. "In mijn eerste jaar werd er ook door iedereen om Johan Cruijff geroepen. Dat stopte toen we drie kwart jaar later de UEFA Cup wonnen. Geef Keizer de tijd." 

Populairder dan ooit

De 66-jarige Van Gaal is op dit moment niet meer werkzaam in de voetballerij, maar dat heeft zijn populariteit niet aangetast. "Als ik dat zeg, ben ik arrogant, maar het is niet normaal. Het lijkt wel of ik populairder ben geworden sinds ik ben gestopt", zei hij met een glimlach, terwijl hij tussen de gesprekken door voor vele selfies moest poseren. Van Gaal is niet meer actief als trainer sinds hij in mei 2016 werd ontslagen bij Manchester United. 

 

Lees meer over