Sport/Voetbal
397006008
Voetbal

Sven Botman door ten koste van Wout Weghorst, RB Salzburg stunt tegen Sevilla

Sven Botman en Wout Weghorst in duel.

Sven Botman en Wout Weghorst in duel.

Lille en Red Bull Salzburg hebben zich verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Beide teams wonnen in groep G de laatste wedstrijd en eindigden daardoor respectievelijk als eerste en tweede. Red Bull Salzburg is de tweede Oostenrijkse club die de achtste finales van de Champions League haalt. Eerder lukte dit Sturm Graz in 2000/2001.

Sven Botman en Wout Weghorst in duel.

Sven Botman en Wout Weghorst in duel.

Lille stelde groepswinst veilig door een kleine zege bij VfL Wolfsburg: 1-3. Salzburg won thuis met 1-0 van Sevilla. Sevilla gaat als nummer 3 verder naar een tussenronde in de Europa League, Wolfsburg is in Europees verband uitgeschakeld.

Burak Yilmaz maakte in de 11e minuut het openingsdoelpunt voor Lille. De Turkse spits kon de bal in het doel schuiven na goed voorbereidend werk van Jonathan Ikoné. Wout Weghorst was voor rust twee keer in de buurt van de gelijkmaker, waaronder één keer met zijn hoofd. Lille besliste het duel in de 72e minuut via de Canadees Jonathan David. Daarna scoorde ook Angel Gomes nog. Sven Botman speelde het gehele duel mee bij Lille. Renato Steffen redde kort voor tijd de eer voor Wolfsburg.

De zege voor Red Bull Salzburg was te danken aan Noah Okafor. De Zwitser opende in de 50e minuut de score voor de Oostenrijkers. Sevilla moest vanaf halverwege de tweede helft verder met een man minder na rood (twee keer geel) voor Jordán. Oud-PSV’er Karim Rekik kwam kort daarna in de ploeg bij Sevilla. De Spanjaarden konden een nederlaag niet meer afwenden.