Nieuws/Sport
397228751
Sport

Nederlander vliegt naar 5.96 meter

Indrukwekkende Menno Vloon verbetert Nederlands record polsstok aanzienlijk

Menno Vloon is blij.

Menno Vloon is blij.

CLERMONT FERRAND - Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft in het Franse Clermont Ferrand zijn eigen Nederlands record aanzienlijk verbeterd.

Menno Vloon is blij.

Menno Vloon is blij.

De 26-jarige Vloon vloog in zijn eerste poging over 5,86 meter en dat was vijf centimeters hoger dan 31 januari in Düsseldorf, maar in zijn derde poging vloog hij naar nog grotere hoogtes: 5,96 meter. Dat is 15 centimeter boven zijn oude record, van voor dit toernooi. Zijn derde poging over 6,01 meter lukte niet maar het was wel heel close.

Hij blijft derde op Europese ranglijst achter Duplantis en Lavillenie (6,10 en 6,02m).

Over precies een week neemt Vloon deel aan de Europese indoorkampioenschappen in het Poolse Torún, waar hij met zijn 5,96 meter dus nog als derde op de seizoenranglijst staat en mag hopen op een podiumplaats.

Vloon gaf direct na afloop van zijn wedstrijd aan in topvorm te verkeren. „De aanloop hier is erg goed. Ik denk echt dat ik binnenkort voor het eerst in mijn leven over zes meter kan springen. De drie pogingen hier vanavond over 6,01 meter waren niet slecht. En als je zes meter springt pak je zeker een medaille in Torún.”

Ook Vloon’s coach Christian Tamminga reageerde verheugd: „Ik heb hem altijd gezegd dat hij dit kon. Je moet alleen weten hoe.”