Sport/Voetbal
397540373
Voetbal

Ook Feyenoord sluit sponsordeal met TOTO

Feyenoord-trainer Dick Advocaat

Feyenoord-trainer Dick Advocaat

Ook Feyenoord heeft een sponsordeal met TOTO gesloten. Beide partijen hebben een contract voor minimaal drie jaar ondertekend. De naam van de nieuwe partner komt bij wedstrijden in Nederland op de linkermouw van het shirt te staan. Bij duels in UEFA-verband is het nog niet toegestaan om met een sponsornaam op de mouw te spelen.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat

Feyenoord-trainer Dick Advocaat

Welke bedragen met de samenwerking zijn gemoeid, is niet bekendgemaakt, maar volgens Feyenoord behoort het sponsorschap van TOTO tot de grootste sponsorcontracten van de club.

Feyenoord is de negende club in de eredivisie die de komende jaren met het logo van de voorlopig enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland gaat spelen. Eerder al bereikten Sparta Rotterdam, Willem II, FC Utrecht, FC Groningen, sc Heerenveen, ADO Den Haag, FC Twente en RKC Waalwijk een akkoord. Mogelijk komt er voor het begin van het nieuwe seizoen nog een club bij.

TOTO, een van de spellen van Nederlandse Loterij, is sinds 2018 naamgever van het toernooi om de KNVB-beker. Nederlandse Loterij fungeert als partner van de KNVB en het Nederlands elftal.