Sport/Wielrennen
39876
Wielrennen

Rel richting WK veldrijden

'Geschrokken van tweet Van der Poel'

Wout van Aert (l) en Mathieu van der Poel

Wout van Aert (l) en Mathieu van der Poel

Richting het WK veldrijden is een rel ontstaan rond de twee favorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Inmiddels is er weer een nieuw hoofdstuk aan het boek toegevoegd. 

Wout van Aert (l) en Mathieu van der Poel

Wout van Aert (l) en Mathieu van der Poel

"Iedereen mag zijn mening ventileren, maar dan wel op een beschaafde manier", stelt Niels Albert, de coach van de Belgische veldrijder Van Aert. Daarmee reageert hij op de tweet van Van der Poel. "Altijd klagen, janker", slingerde Van der Poel gisteren via Twitter de wereld in als reactie op de insinuaties van Albert over zijn vader Adrie.

Adrie van der Poel staat de organisatie van het WK veldrijden bij om een goed parcours neer te zetten. "Dat vind ik toch vreemd" stelde Albert. "Stel je voor dat Patrick Lefevere een paar keer voor het WK wielrennen om advies wordt gevraagd door de organisatie. Dat zouden de andere renners en ploegleiders toch bizar vinden."

Van der Poel vindt dat het Belgische kamp zich niet moet aanstellen. "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand. Altijd klagen, janker."

De reactie van Van der Poel is bij Albert dus weer in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik had een andere taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu", verklaarde hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Geloof me, ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren op die tweet, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik me de slimste en laat ik het hierbij."