Sport/Voetbal
400813802
Voetbal

Duitse verdediger tekent voor een jaar; mutaties in achterhoede op komst

Razendsnelle rentree Schwaab bij PSV

Daniel Schwaab nam in mei nog afscheid bij PSV.

Daniel Schwaab nam in mei nog afscheid bij PSV.

Daniel Schwaab (30) is definitief terug bij PSV. De Duitse centrale verdediger legde vorig seizoen een aanbieding tot contractverlenging naast zich neer, om dichter bij zijn familie te kunnen zijn.

Daniel Schwaab nam in mei nog afscheid bij PSV.

Daniel Schwaab nam in mei nog afscheid bij PSV.

Nu heeft hij de eenjarige aanbieding van destijds, alsnog ondertekend. „Toen ik de keuze drie maanden geleden maakte, dacht ik dat het de juiste keuze was” licht Schwaab toe op de clubsite van PSV. „Maar nu, drie maanden later, en veel tijd te hebben doorgebracht met mijn familie in Duitsland, is het vuur weer terug. Ik heb een grote honger om weer aan de slag te gaan. De tijd die ik nu met mijn familie heb gehad, was nodig om weer de batterij op te laden en de honger weer terug te krijgen. Ik wil zo mogelijk het team helpen, op en naast het veld, en dan de resultaten halen om nog een keer op het stadhuisplein te staan.”

Ervaring en persoonlijkheid

Schwaab sluit zo snel mogelijk aan bij PSV. Hij trainde onlangs mee bij SC Freiburg, wat niet tot een contract leidde, maar heeft daardoor een goede basis kunnen leggen. PSV heeft Schwaab om meerdere redenen zonder twijfel weer toegevoegd aan de selectie, laat de club weten. „Naast ervaring brengt Daniel ook persoonlijkheid met zich mee”, aldus Mark van Bommel.„Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf. Iedere groep heeft een aantal van dit soort spelers nodig, dus ik ben erg blij dat Daniel weer terug is.”

Sainsbury en Luckassen mogen vertrekken

De komst van Schwaab brengt het aantal rechter centrale verdedigers op vier. Dat heeft consequenties voor de in de pikorde lager aangeschreven Trent Sainsbury en Derrick Luckassen. „Zij mogen vertrekken”, verduidelijkte Van Bommel voorafgaand aan het duel met ADO Den Haag. „Derrick was vorig jaar al verhuurd. Trent heeft een aantal keer meegedaan en dat heeft hij goed gedaan. Maar alles is in beweging en ontwikkelt zich. Dat zij vandaag niet bij de groep zitten, zegt dan ook genoeg.” Technisch manager John de Jong verwacht de komende weken dan ook afscheid te nemen van beide spelers. „De gesprekken daarover zijn inmiddels opgestart”, aldus De Jong.