Sport/Schaatsen
40374
Schaatsen

'Ik heb wel 35 keer hetzelfde verteld'

Schulting: 'Ik ga vol voor titel'

Suzanne Schulting.

Suzanne Schulting.

Suzanne Schulting wordt in het programmaboekje van de organisatie van de Europese kampioenschappen shorttrack in Turijn aangeduid als één van de topfavorietes voor de titelstrijd van komend weekeinde. Maar daarvan lijkt de 19-jarige Nederlandse nou niet bepaald onder de indruk. "Als ik een goed toernooi draai, zit de titel er zeker in. Ik ga er vol voor."

Suzanne Schulting.

Suzanne Schulting.

Afgelopen weekeinde veroverde Schulting voor het eerst de titel bij het NK shorttrack. Stiekem had ze op dat moment ook graag deelgenomen aan het EK sprint op de langebaan, waar ze zich verrassend voor had geplaatst. Toen ze vanuit haar huis de gekte in Thialf gadesloeg, moest ze wel even slikken.

Kriebels

"Ja, ik had wel last van kriebels in mijn buik. Ik woon letterlijk naast Thialf. Ik was vrijdag nog thuis, omdat het NK pas dat weekeinde begon. Ik zag al die hordes mensen naar het stadion lopen en hoorde de muziek door de speakers knallen. Maar toen dacht ik ook: volgende week is het EK shorttrack, focus je daarop. Ik heb er het met Jeroen Otter (bondscoach shorttrackers, red.) over gehad. Hij zei ook dat ik mijn sportieve prestatie voorop moest stellen.”

Het mondiaal redelijk grote shorttrack kan in Nederland nog niet tippen aan de populariteit van het langebaanschaatsen. Toch kreeg Schulting na haar besluit tientallen reacties, een teken dat het schaatsen op de 111-meterbaan behoorlijk in de lift zit.

Teken

"Iedereen leek een mening te hebben. Ik heb wel 35 keer hetzelfde verhaal moeten vertellen. Maar uiteindelijk begrepen de meeste mensen me wel. Als iedereen zich heel erg druk om je maakt, dan is dat ook een teken dat het goed met je gaat”, haalt Schulting het positieve eruit.