Sport/Tennis
40431
Tennis

Belgische Mertens verrast Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens

MELBOURNE - Dat was een pijnlijke nederlaag voor Kiki Bertens. De nummer 22 van de wereld, die bij het WTA-toernooi in Hobart als eerste was geplaatst, werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de onbekende Belgische Elise Mertens: 6-2, 7-5.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Mertens is 21 jaar oud, staat op plaats 127 van de wereld genoteerd en kwam via het plaatsingstoernooi in Hobart in het hoofdschema terecht. Dat kwam haar helemaal niet zo goed uit, want eigenlijk had ze mee willen doen aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Maar dan had ze in Hobart de tweede ronde moeten verliezen. Daarin was ze na één game echter net iets te laat met opgeven. Haar tegenstander Sashia Vickery (die in hetzelfde schuitje zat) deed net iets eerder alsof ze een blessure had  en kon in vliegende vaart naar Melboure reizen.

Na deze gênante vertoning moest Mertens dus in Hobart blijven en de Belgische maakte van een nood een deugd. Bertens ging in de eerste set over de knie en verzuimde in de tweede set bij 5-3 twee setpoints te benutten. Mertens profiteerde dankbaar en staat nu in de halve finale.

Bertens gaat zo snel mogelijk naar Melbourne om zich optimaal voor te bereiden op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat maandag begint. Daar is ze de nummer 19 van de plaatsingslijst.