Sport/Voetbal
40816963
Voetbal

Joshua Kimmich verwacht gemengde gevoelens bij herstart Bundesliga

Joshua Kimmich

Joshua Kimmich

MÜNCHEN - De Duitse international Joshua Kimmich denkt dat niet alle reacties positief zullen zijn als het voetbalseizoen in Duitsland hervat wordt.

Joshua Kimmich

Joshua Kimmich

Volgens de verdediger van Bayern München moet de gezondheidssituatie in ieder geval leidend zijn in de besluiten of het voetbal doorgaat. De Duitse competities liggen in ieder geval nog stil tot 30 april.

„De meningen zullen beide kanten op gaan, maar ik geloof dat er ook velen zijn die blij zijn als ze weer naar het voetbal kunnen kijken, zelfs als dat alleen op televisie is”, zegt de voetballer in de Abendzeitung München. „Daartegenover staat dat de hervatting maatschappelijk gedragen moet worden.”

Mocht het tot een herstart van de Bundesliga komen, dan zegt de international er klaar voor te zijn. „We krijgen hopelijk nog een seizoensfinale, ook al heeft de onderbreking aangevoeld als een zomerpauze. Het is echter vooral een beklemmende tijd.”

In de nieuwste Kick-off podcast gaat het over het al dan niet voortzetten van de Eredivisie en over de rol van burgemeesters daarin. Verder: de gehackte scheidsrechter Danny Makkelie, de aanpak van Feyenoord in de coronacrisis, en een mogelijk vertrek van Tagliafico bij Ajax. Luister ’m hier, hieronder of via je eigen podcast app.