Sport/Voetbal
409174662
Voetbal

Frenkie de Jong met spierverrekking aan de kant bij FC Barcelona

Frenkie de Jong moest zich laten vervangen.

Frenkie de Jong moest zich laten vervangen.

BARCELONA - Frenkie de Jong heeft een spierblessure opgelopen in de bekerwedstrijd van FC Barcelona tegen Linares.

Frenkie de Jong moest zich laten vervangen.

Frenkie de Jong moest zich laten vervangen.

De middenvelder van Oranje kwam na rust in de ploeg, maar moest zich een kwartier voor tijd weer laten vervangen. Medisch onderzoek bracht een verrekte spier in het linkerbeen van De Jong aan het licht. Barcelona maakte niet bekend hoe lang de 24-jarige international aan de kant staat.

Verdediger Ronald Araújo liep twee gebroken middenhandsbeentjes op tegen Linares, dat uitkomt in de derde klasse van het Spaanse voetbal. De Uruguayaan moet zich vrijdag laten opereren. Het is niet duidelijk hoe lang Araújo niet kan voetballen.

Coronabom Barcelona

Barcelona had het lastig met Linares en keek lang tegen een achterstand aan. In het laatste half uur, met De Jong nog in de ploeg, trokken de Catalanen de wedstrijd naar zich toe via doelpunten van Ousmane Dembélé en Ferrán Jutglà (1-2). Trainer Xavi miste veel spelers als gevolg van blessures en besmettingen met het coronavirus. Zo is spits Memphis Depay geblesseerd.

Barcelona speelt zaterdag in de Spaanse competitie uit tegen Granada. Volgende week staat in Saudi-Arabië de ontmoeting met Real Madrid in het toernooi om de nationale Supercup op het programma.