Sport/Voetbal
409435955
Voetbal

Jordania kan overname Den Bosch vergeten

Kakhi Jordania

Kakhi Jordania

De beroepscommissie licentiecommissie van de KNVB verleent geen goedkeuring voor de overname van FC Den Bosch door zakenman Kakhi Jordania. De Georgiër zou met 99,9 procent van de aandelen grootaandeelhouder worden en de Brabantse club uit de eerste divisie van de nodige financiële impulsen voorzien.

Kakhi Jordania

Kakhi Jordania

De licentiecommissie van de KNVB zette eind maart al een streep door de plannen. Den Bosch kreeg donderdag te horen dat het beroep niets heeft uitgehaald.

"De opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is, is voelbaar. Maar de teleurstelling over de beslissing overheerst. Het proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld. Door het uitblijven van een beslissing over het verkooptraject en het schimmenspel dat volgde met onderzoek na onderzoek, zijn club en supporters in een vacuüm terecht gekomen. Het was een hele moeilijke periode", zegt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch.

De beroepscommissie vindt dat de herkomst van de financiële middelen onvoldoende is aangetoond. Daardoor zijn er integriteitsrisico’s. De uitspraak van de beroepscommissie is bindend. Jordania kan nog wel op persoonlijke titel een bodemprocedure starten bij de burgerrechter. Of hij dit ook daadwerkelijk gaat doen, weet FC Den Bosch niet.

FC Den Bosch, dat al enige tijd in financiële moeilijkheden verkeert, heeft van de licentiecommissie van de KNVB nu uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting voor het komende voetbalseizoen rond te maken.