Sport/Voetbal
410422697
Voetbal

Voorzitter voetbalbond wil ’eenheid Europees voetbal heropbouwen’

UEFA-baas Ceferin verwelkomt Britse clubs terug: ’Ze horen nu opnieuw tot onze rangen’

Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin verwelkomt de beslissing van de zes clubs uit de Premier League om het project van de Super League te verlaten. In een verklaring pleit hij er woensdag voor „de eenheid in het Europese voetbal weer op te bouwen” en „samen vooruit te gaan.”

Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin

„Het is lovenswaardig om je fout toe te geven en deze clubs hebben een grote fout gemaakt. Ze horen nu opnieuw tot onze rangen en hebben veel te bieden, niet alleen voor onze competitie maar voor het hele Europese voetbal. Het is nu belangrijk dat we samen vooruitgaan en de eenheid heropbouwen.”

Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester United en Manchester City lieten dinsdagnacht allemaal weten uit de gloednieuwe Super League te stappen. Ze deden dat na de vele negatieve reacties bij fans, media, bonden en andere clubs. Manchester City en Chelsea zijn huidige halve finalisten in de Champions League en riskeerden uit het toernooi te worden gezet.

Van de twaalf stichtende clubs blijven nog zes teams over. Het gaat om Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid uit Spanje en de Italiaanse teams Juventus, AC Milan en Internazionale. Verschillende onder hen zouden ook een exit voorbereiden. Vanuit de Super League kwam dinsdagnacht het bericht dat „de meest gepaste pistes worden bekeken om het project te herwerken.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo